⭐️ 5 év teljes körű garanciát biztosítunk minden általunk beépített termékre és általunk elvégzett munkára lakossági felhasználás mellett!

Toló teraszajtók

Ismerd meg toló teraszajtó kínálatunkat, és számolj le a kompromisszumokkal!

A Te otthonod. A Te teraszod.

Tudtad, hogy a toló teraszajtók teljes szabadságot engednek a belső terek berendezésében, a nagy üvegfelületeknek hála pedig élvezhetjük a beáramló napsütést, és gyönyörködhetünk a kilátásban? Emellett egyszerű működésüknek köszönhetően könnyen összekapcsolhatjuk a belső teret a kertünkkel vagy teraszunkkal, hidegebb napokon pedig maximális védelmet biztosítanak. Válaszd ki három toló teraszajtónk közül a számodra ideálisat, vagy keress minket és segítünk a döntésben!

Emelő-toló teraszajtó metszet

Emelő-toló erkélyajtó

A teraszajtók zászlóshajója

Toló teraszajtók közül az emelő-toló ajtók képviselik a legmagasabb kategóriát, mind Elegant 76, mind Synego 80 rendszerek esetén. Ezzel a típussal van lehetőség a legnagyobb egybefüggő, nyitható üvegfelület létrehozására, hiszen a tolható szárny maximális szélessége elérheti akár a 3 métert, magassága pedig a 2,6 métert. Kialakítását tekintve fontos, hogy a rendelkezésre álló, de maximum 6 méteres nyílásszélesség felének fix üvegnek kell lennie, így a tolható rész lehet valamelyik oldalon, vagy akár középen két oldalra tolható változatban is.

A nagy méret és a gyermekek számára is könnyű működtetés mellett előnye még az akár padlószintre süllyeszthető, úgynevezett nulla küszöb is, amihez természetesen az épület megfelelő adottságai szükségesek, illetve a rendkívül egyszerű, jellemzően meghibásodás nélkül üzemelő működési rendszere. Az emelő-toló teraszajtók hátránya a viszonylag magas ár mellett a 180-190 mm-es beépítési mélység, amivel a tervezésnél, főleg vakolható külső árnyékolók esetén mindenképpen számolni kell. Az emelő-toló erkélyajtók készülhetnek átmenő kilincses, zárható változatban is, így nyaralók bejárataként is használhatóak.

Emelő-toló teraszajtó

Nyiss a lehetőségekre!

Ne várj a nyílászárócserével, vásárold meg most ingyen 10 havi ingyen hitelre, rejtett költségek nélkül, THM: 0%!*
Synego Slide tolóajtó metszet

Slide tolóajtó

A toló ajtók innovációja

A Slide ajtók a toló teraszajtók legújabb innovációja, amik Synego 80 rendszerből készülhetnek. Az emelő-toló teraszajtók számos előnyével rendelkeznek, de hozzávetőlegesen 30 %-kal kedvezőbb áron vásárolhatók meg. Működtetésük szintén gyermekbarát, az akár 2 méter széles, és 2,5 méter magas szárny könnyedén tolható, a maximálisan 4 méteres gyártási szélességgel pedig a legtöbb esetben megfelelő. Kialakítását tekintve az emelő-toló erkélyajtókhoz hasonlóan a szerkezet fele fix üveg, a tolható szárny jobb vagy bal oldalon helyezkedhet el.

Működése hosszú távon hiba- és problémamentes, a tökéletes szigetelést biztosító, színes ajtók esetében szinte teljesen fóliázható, 65 mm magas alsó tokküszöbből pedig hozzávetőlegesen 15 mm süllyeszthető el. Hátrányként kizárólag az emelő-toló erkélyajtókhoz hasonló 156 mm-es beépítési mélység említhető, amit a tervezési fázisban mindenképpen figyelembe kell venni. A Synego Slide ajtók is készülhetnek bejárati ajtó funkció ellátása esetén átmenőkilincses, zártható változatban is, illetve ez a technológia alkalmazható helytakarékos toló ablakok igénye esetén is.

Synego Slide teraszajtó
Toló-bukó teraszajtó metszet

Toló-bukó ajtó

A gazdaságos választás

A toló-bukó teraszajtók a piacon lévő leghosszabb ideje elérhető, korábban nagy népszerűségnek örvendő, kizárólag tokküszöbbel gyártható toló teraszajtók, amik Rehau 70, Vision 76, Elegant 76, és Synego 80 rendszerekből egyaránt elérhetőek. Előnyük a hagyományos ablakokkal és ajtókkal megegyező beépítési mélység mellett, az ebben a kategóriában elérhető legkedvezőbb ár és a bukó szárnyállás, hátrányuk viszont az emelő-toló és a Slide típusoktól jelentősen eltérő működtetési mechanizmusuk, emiatt egyre kevésbé népszerűek.

Míg a másik két típus nyitásakor és zárásakor az eltolható szárny síkban nem mozdul el, addig itt a szárnyat magunkra húzva, az egy csukló mechanika segítségével elmozdul a belső tér felé. Ez a rendszer főleg nagyobb szárnyak esetében egyáltalán nem gyermekbarát, illetve a viszonylag sok alkatrész, és a nagy súlyú szárny ki-be mozgása miatt az utánállításuk szükségessége is gyakoribb lehet. A legnagyobb, 1,6 × 2,3 méteres szárnyakhoz közeli méreteknél elérhető úgynevezett kényszer működtetésű vasalatrendszer ugyan komfortosabbá teszi használatukat, mégis ezt a típust inkább a kisebb, 2 – 2,5 méter széles nyílások esetén ajánljuk.

Esztétikai szempontból hátrányként említhető még a másik két típus mellett a tok belső, jól látható felületére csavarozott alsó és felső sín, illetve a szárny alján végigfutó mechanika is. A kialakításuk a toló ajtóknál megszokott módon fele fix, fele mozgatható felület, és a bejárati ajtó funkció esetén opcionálisan elérhető átmenő, zárható kilincs.

Toló-bukó teraszajtó

Ismered a szolgáltatásainkat?

Műanyag nyílászárók, külső és belső árnyékolástechnikai termékek, szúnyoghálók, beltéri ajtók, szekcionált garázskapuk, tetőablakok, párkányok és könyöklők cseréje és beépítése teljes kivitelezéssel.

Színek

Ha szeretnéd a műanyag nyílászárók számtalan előnyét élvezni, de a ház külső vagy belső hangulatához fa, festett, vagy fém hatású felület illik, akkor természetesen arra is van lehetőség.

A rendelkezésre álló dekorfóliákat az ablakok és ajtók alapanyagául szolgáló műanyag tok-és szárnyprofilokra még a gyártás előtt rákasírozzák, amik teljesen UV és időjárásállóak, így nem kell tartani leválástól vagy fakulástól.

Amennyiben a fólia csak egy oldalra kerül, akkor a nyitott állapotban látható belső falcterületek fehér színűek, amennyiben mindkét oldal színes, úgy ezek a részek is a fóliával leginkább harmonizáló szürke, világos, vagy sötétbarna színűek. Kedvezőbb ár és rövidebb gyártási határidő mellett nyolc dekorfólia alapszínként érhető el, a könnyebb áttekinthetőség miatt a magasabb felárral és hosszabb gyártási idővel rendelhető extra színeket pedig különböző kategóriákba soroltuk.

Szín kategória szűrő

Woodec Turner Oak toffee

Woodec Turner Oak malt

Woodec Sheffield Oak concrete

Woodec Sheffield Oak alpine

Alux fehéralumínium

REHAU 1646L

Alux kőszürke

REHAU 1637L

Alux szürke alumínium

REHAU 1639L

Alux antracit

REHAU 1641L

Szálcsiszolt alumínium

REHAU 1049L

Antracitszürke kefézett

REHAU 1392L

Crown Platin

REHAU 1398L

Világosszürke erezett

REHAU 7666

Achátszürke erezett

REHAU 5855

Sima szürke

REHAU 1059L

Szürke erezett

REHAU 9922

Sima szignálszürke

REHAU 459L

Pirit

REHAU 1434L

Kvarcszürke sima

REHAU 926L

Kvarcszürke erezett

REHAU 1014L

Bazaltszürke erezett

REHAU 134L

Ingyenes árajánlat 72 órán belül

Előzetes egyeztetés alapján ingyenes árajánlatot készítünk Neked és minden kérdésedre választ adunk.

Gyors kivitelezés

A Te Ablakod csapata szakszerűen, rövid határidőn belül leszállítja a termékeket és igény esetén kivitelezi a beépítést.

Ingyenes árajánlat 72 órán belül

Előzetes egyeztetés alapján ingyenes árajánlatot készítünk Önnek és minden kérdésére választ adunk.

Gyors
kivitelezés

A Te Ablakod csapata szakszerűen, rövid határidőn belül leszállítja a termékeke és igény esetén kivitelezi a beépítést.

Állami
támogatás

Most akár féláron tudod beszerezni az új nyílászárókat, hiszen nálunk is igénybe vehető az Otthonteremtési támogatás.

Töltsd le ingyenes útmutatónkat, hogy segíthessünk eligazodni a termékek rengetegében!

Ebből a rövid dokumentumból megtudhatod mikor, milyen nyílászárót érdemes használni. Kattints a gombra és töltsd le ingyenesen!

Töltsd ki az űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot!

Az alábbi űrlapban a név, az e-mail, a telefonszám és a hol találtál ránk megadás és az adatkezelési tájékoztató elfogadása kötelező.

Ajánlatkérés

A gombra kattintás után 72 órán belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot!

Házépítésbe vagy felújításba vágtál, és a lehető legjobb nyilászáró megoldást keresed?

Nálunk mindent megtalálsz, amire szükséged van!