⭐️ 5 év teljes körű garanciát biztosítunk minden általunk forgalmazott termékre és általunk elvégzett munkára!

Műanyag bejárati ajtók

Ismerd meg a műanyag bejárati ajtók előnyeit, hogy könnyebb legyen kiválasztani a számodra megfelelőt.

A Te otthonod. A Te ajtód.

Tudtad, hogy ezek a műanyag bejárati ajtók már vagyonvédelmi szempontból is felveszik a versenyt a többi típussal szemben? És hogy ránézésre teljesen azonosak lehetnek egy fa vagy alumínium ajtóval is? Ismerd meg a részleteket, válassz a lehetőségek közül, állítsd össze a neked leginkább megfelelő ajtót a jellemzők alapján, vagy keress minket, és segítünk a döntésben!

Hőszigetelés

A legfontosabb kérdés, hogy hová lesz beszerelve a bejárati ajtó. 

Zárt lépcsőház esetén, amennyiben a Rehau 70 vagy Vision 76 típusok megjelenése szimpatikus, ez az ideális választás, hiszen itt nincs létjogosultsága a magasabb hőszigetelési értékkel rendelkező rendszereknek.

Nyitott lépcsőházba, vagy családi ház felújításakor, ha van már a házon cserélt ablak vagy erkélyajtó, és azok a közeljövőben nem lesznek még újabbra cserélve, akkor az azok hőszigetelési értékével azonos rendszert érdemes választani. Családi ház teljes nyílászáró korszerűsítésekor, vagy újépítésű ház esetében pedig az ablakokkal és erkélyajtókkal megegyező rendszerből kell készíteni a bejárati ajtót is. Így ha a kedvező ár az egyik legfontosabb szempont számodra, akkor válaszd Rehau 70 vagy Vision 76 rendszereinket, ha a modern, szögletes formákat kedveled, és fontosak a kiváló értékek, akkor az Elegant 76-ot ajánljuk, ha pedig csak a legjobb kerülhet szóba nálad, akkor a Synego 80 a te bejárati ajtórendszered.

Nyiss a lehetőségekre!

Ne várj a nyílászárócserével, vásárold meg most ingyen 10 havi ingyen hitelre, rejtett költségek nélkül, THM: 0%!*
Klasszikus ajtók

Stílus

Klasszikus

A bejárati ajtók stílusát a szárnykeretbe kerülő ajtópanelek határozzák meg leginkább. A klasszikus mintázatú ajtók ára kedvezőbb, és általában fehér színben készülnek. Ezen ajtópanelek vákuumfóliázottak, a minta vagy üvegezés körül domború keretek díszitik, és lehenek teljesen tömörek, és részben, vagy a minta teljes egészében üvegezettek. Klasszikus ajtópanel kínálatunkat ebben a Door Panels katalógusban, vagy az alábbi ajtópanel választóban találod.

Modern

A modern stílusú bejárati ajtók kimondottan exkluzív megjelenésűek, és a fehér szín mellett már gyakran készülnek szürke, vagy fahatású színben. Az ennél a stílusnál haszált ajtópanelek már nem vákuumfóliázottak, hanem HPL hordozó anyagra a tok és szárnykeretekre kerülő fóliákkal teljesen azonos kasírozást kapnak. A mai modern építészet elvárásainak teljesen megfelelnek, az üvegek körül nincs keret, melléjük pedig további szálcsiszolt rátétek is rendelhetőek. Itt is van lehetőség üveg nélküli, tömör verzióra, amikor a mintákat vízszintesen vagy függőlegesen elhelyezett alumínium csíkok adják, de egy jól kiválasztott színnél és kilincsnél akár még mintára sincs szükség. Modern ajtópanel kínálatunkat ebben a Colorplast katalógusban, vagy az alábbi ajtópanel választóban találod. Fontos, hogy minden típus elérhető a nyílászáróknál található valamennyi színben.

Modern ajtók

Klasszikus és modern ajtópanelek

Válaszd ki az ajtó stílusát
Beltéri ajtó szűrő

Venus 03

Venus 02

Venus 01

Umbriel 03

Umbriel 02

Umbriel 01

Triron 03

Triron 02

Triron 01

Titan

Thalassa 03

Thalassa 02

Thalassa 01

Tethys 03

Tethys 02

Tethys 01

Telesto 03

Telesto 02

Telesto 01

Rhea 03

Biztonság

A bejárati ajtók nyújtotta biztonságot az azokba szerelt rúdzárak típusa határozza meg leginkább, kínálatunkban három Maco Protect típus közül választhatod ki számodra a legmegfelelőbbet.

Négy görgős zár

A legtöbb piacon kapható műanyag bejárati ajtó ezzel a típussal készül, mert ennek ára a legkedvezőbb. Működtetése kilinccsel történik, annak felhúzásakor egy darab biztonsági csap reteszel középen, és két-két darab gombafejes görgő alul és felül. 

Bár a köztudatban öt pontos biztonsági zárnak nevezik, azonban ebből négy ponton csak hőszigetelési szempontból történik zárás, így semmiképp sem számít biztonságinak. Mivel a kilincs felhúzása nélkül a becsukott ajtószárnyat csak egy darab rugós nyelv feszíti a tokhoz középen, ebben az állapotában nem védett a szárny deformáció ellen, így ajánlott az ajtót állandón kulcsra zárni. Jellemzői és ára miatt ezt a típust kizárólag a legkedvezőbb árú, úgynevezett mellékajtókba ajánljuk csak.

Kampós, csapos zár

Ez a zár magas biztonsági fokozatot nyújt, ezért optimális választás lakásajtókhoz, ahol a bejárati ajtó védelme – mint egyetlen támadható nyílászáró – kiemelten fontos. Igény esetén ezt egy második, független zárbetéttel működtethető pótzár integrálásával van lehetőség még magasabb szintre emelni. 

A kulcs elfordításával egy biztonsági csap végzi a reteszelést középen, és két kampó plusz csap alul és felül. Ezek alapján ez a zár is – az alapzárhoz hasonlóan – öt pontos, azonban itt az összes csap és kampó reteszel vagyonvédelmi szempontból is. Mivel a csak kilincsre csukott állapotban ennél a zárnál is egy darab rugós nyelv feszíti a szárnyat a tokhoz, a szárny deformáció elleni védelme kizárólag kulcsra zárt állapotban biztosított. 

Jellemzői miatt ezt a típust zárt lépcsőházi lakásajtókhoz, és az általában a szárnydeformációt előidéző napsütéstől védett helyen lévő nyitott lépcsőházi lakásajtókhoz ajánljuk. Emellett ez az ideális zár tolórúddal szerelt családi ház ajtókhoz is, ahol az egyetlen rugós nyelvet görgős zárnyelvre cseréljük.

Három nyelves, csapos zár

Ez a zár a kínálatunkban lévő legkorszerűbb típus, különlegessége a kilinccsel működtethető három rugós nyelv. Mit jelent ez valójában? A megszokott, mindenki számára ismert valamennyi ajtózár egy rugós nyelvvel rendelkezik, ez a nyelv tartja az ajtószárnyat a kulcsra zárás nélküli állapotban csukva. 

Miért nem elegendő ez? A műanyag bejárati ajtók alapanyaguk révén rugalmasak, így ha rendszeresen csak kilincsre zárjuk ajtónkat, és napsütés éri, akkor a szárny deformálódhat, melynek eredménye az alul és felül kialakuló nem megfelelő tömítés. A három nyelves zár használata során ezzel szemben csak kilincsre csukáskor is három ponton feszíti a rúdzár a tokra az ajtószárnyat: alul, középen és felül, amik a kilincs lenyomására egyszerre nyitnak. 

Ezeket egészíti ki a megszokott középső retesz mellett egy kulccsal működtethető alsó és felső biztonsági csap, így a deformáció elleni védelem mellett ez a típus maximális vagyonvédelmet is nyújt. Emiatt ezt a zárat ajánljuk minden családi ház bejárati ajtajához, ahol jellemzően nincs folyamatosan kulcsra zárva az ajtó. 

Továbbá ezzel a zárral lehetőség van 2400 mm tokmagasságú, felülvilágító nélküli, teljes magasságban nyíló ajtó gyártására is, ami eddig kizárólag a magasabb árkategóriás alumínium bejárati ajtóknál volt elérhető.

Felosztás

A bejárati ajtók felosztását a rendelkezésre álló nyílásméret határozza meg. Egy nyíló ajtószárny legnagyobb tokkülmérete általában 1000 × 2100 mm, így amennyiben ennél nagyobb nyílásba kell bejárati ajtót építeni, szükségessé válik még egy nyíló szárny, vagy fix oldal-és felülvilágító ablak tervezése. 

A kétszárnyú bejárati ajtók minimális tokszélessége 1500 mm, ezért ha ennél keskenyebb a falnyílás, akkor fix oldalvilágítóban kell gondolkodni, ha pedig 2100 mm-nél magasabb ajtóra van szükséged, akkor fix felülvilágító ablakkal szereljük. 

De ha azt szeretnéd, hogy az erkélyajtókhoz és toló teraszajtókhoz hasonlóan teljes magasságban nyíljon a bejárati ajtód is, akkor nálunk a forradalmi három nyelves zár használatával erre is van lehetőség!

Egyszárnyú ajtó
Egyszárnyú ajtó
Kétszárnyú ajtó
Kétszárnyú ajtó
Felülvilágítós ajtó
Felülvilágítós ajtó
Oldalvilágítós ajtó
Oldalvilágítós ajtó
Oldal és felülvilágítós ajtó
Oldal és felülvilágítós ajtó

Szerelékek

Hisszük, hogy a minőség és az esztétikum a részletekben rejlik. Ahhoz, hogy bejárati ajtód valóban minőségi érzetet nyújtson fontos, hogy milyen szerelékeket használunk. Mik azok a szerelékek?

Ajtópántok

Az ajtópántok biztosítják hosszú távon a szárny megfelelő illeszkedését, ezek viselik annak teljes súlyát. Sajnos a legtöbb műanyag bejárati ajtót rossz minőségű pánttal szerelik a kedvezőbb ár elérése miatt, amivel mi nem értünk egyet, ezért kizárólag minőségi Simonswerk ajtópántokat használunk. Ha a klasszikus formák tetszenek, válaszd a szárny felületére szerelt leveles ajtópántot, ha a modernebb stílust kedveled, akkor a te bejárati ajtódat hengerpántokkal javasoljuk szerelni, amik visszafogottabb, elegánsabb megjelenést nyújtanak. Mi az ezüst színt ajánljuk, de rendelkezésre áll bronz, fehér, és fekete változat is.

Ajtókilincsek

Az ajtód komfortos használatához és megjelenéséhez a minőségi ajtókilincseink járulnak hozzá. Ha az íves, egyszerűbb formák tetszenek, válaszd a Hoppe Lima típust, ha a mai trendek vonzanak, akkor a robosztus és teljesen szögletes megjelenésű Medos Dublint ajánljuk. Ahhoz, hogy lakásod vagy házad nyílászárói teljes összhangban legyenek, a választott típust kell ablakaidra és erkélyajtódra is szerelni.

Tolórúdak

A modern megjelenésű családi házak bejárati ajtóinak kedvelt szereléke külső oldalon a tolórúd. Ilyenkor nincs az ajtón kívül kilincs, ami exkluzív megjelenést kölcsönöz. Válassz íves, vagy szögletes keresztmetszetű Hoppe tolórúdjaink közül, és legyen a te ajtód a legszebb! Fontos azonban, hogy ezeknél az ajtóknál kompromisszumot kell kötni a használatot tekintve a külső kilincs hiánya miatt. A legkorszerűbb, három nyelves zár használatával kívülről kizárólag kulccsal nyitható az ajtó, a kampós, csapos zár plusz görgős zárnyelv alkalmazásával pedig az ajtószárny deformáció elleni védelme nem biztosított.

Ismered a szolgáltatásainkat?

Műanyag nyílászárók, külső és belső árnyékolástechnikai termékek, szúnyoghálók, beltéri ajtók, szekcionált garázskapuk, tetőablakok, párkányok és könyöklők cseréje és beépítése teljes kivitelezéssel.

Színek

Ha szeretnéd a műanyag nyílászárók számtalan előnyét élvezni, de a ház külső vagy belső hangulatához fa, festett, vagy fém hatású felület illik, akkor természetesen arra is van lehetőség.

A rendelkezésre álló dekorfóliákat az ablakok és ajtók alapanyagául szolgáló műanyag tok-és szárnyprofilokra még a gyártás előtt rákasírozzák, amik teljesen UV és időjárásállóak, így nem kell tartani leválástól vagy fakulástól.

Amennyiben a fólia csak egy oldalra kerül, akkor a nyitott állapotban látható belső falcterületek fehér színűek, amennyiben mindkét oldal színes, úgy ezek a részek is a fóliával leginkább harmonizáló szürke, világos, vagy sötétbarna színűek. Kedvezőbb ár és rövidebb gyártási határidő mellett nyolc dekorfólia alapszínként érhető el, a könnyebb áttekinthetőség miatt a magasabb felárral és hosszabb gyártási idővel rendelhető extra színeket pedig különböző kategóriákba soroltuk.

Szín kategória szűrő

Woodec Turner Oak toffee

Woodec Turner Oak malt

Woodec Sheffield Oak concrete

Woodec Sheffield Oak alpine

Alux fehéralumínium

REHAU 1646L

Alux kőszürke

REHAU 1637L

Alux szürke alumínium

REHAU 1639L

Alux antracit

REHAU 1641L

Szálcsiszolt alumínium

REHAU 1049L

Antracitszürke kefézett

REHAU 1392L

Crown Platin

REHAU 1398L

Világosszürke erezett

REHAU 7666

Achátszürke erezett

REHAU 5855

Sima szürke

REHAU 1059L

Szürke erezett

REHAU 9922

Sima szignálszürke

REHAU 459L

Pirit

REHAU 1434L

Kvarcszürke sima

REHAU 926L

Kvarcszürke erezett

REHAU 1014L

Bazaltszürke erezett

REHAU 134L

Ingyenes árajánlat 72 órán belül

Előzetes egyeztetés alapján ingyenes árajánlatot készítünk Neked és minden kérdésedre választ adunk.

Gyors kivitelezés

A Te Ablakod csapata szakszerűen, rövid határidőn belül leszállítja a termékeket és igény esetén kivitelezi a beépítést.

Ingyenes árajánlat 72 órán belül

Előzetes egyeztetés alapján ingyenes árajánlatot készítünk Önnek és minden kérdésére választ adunk.

Gyors
kivitelezés

A Te Ablakod csapata szakszerűen, rövid határidőn belül leszállítja a termékeke és igény esetén kivitelezi a beépítést.

Állami
támogatás

Most akár féláron tudod beszerezni az új nyílászárókat, hiszen nálunk is igénybe vehető az Otthonteremtési támogatás.

Töltsd le ingyenes útmutatónkat, hogy segíthessünk eligazodni a termékek rengetegében!

Ebből a rövid dokumentumból megtudhatod mikor, milyen nyílászárót érdemes használni. Kattints a gombra és töltsd le ingyenesen!

Töltsd ki az űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot!

Az alábbi űrlapban a név, az e-mail, a telefonszám és a hol találtál ránk megadás és az adatkezelési tájékoztató elfogadása kötelező.

Ajánlatkérés

A gombra kattintás után 72 órán belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot!

Házépítésbe vagy felújításba vágtál, és a lehető legjobb nyilászáró megoldást keresed?

Nálunk mindent megtalálsz, amire szükséged van!