⭐️ 5 év teljes körű garanciát biztosítunk minden általunk beépített termékre és általunk elvégzett munkára lakossági felhasználás mellett!

Helyszíni felmérés: miért fontos és mire figyeljünk?

Amikor felmerül egy-egy ablak vagy ajtó cseréje, rendszerint először saját magunk lemérjük a nyílászárók méretét és előzetes ajánlatot kérünk a számukra szimpatikus cégektől. Amikor az árajánlatok megérkeznek és kiválasztásra kerül, kivel szeretnénk elvégeztetni a cserét, fontos hogy egy helyszíni felmérés keretében véglegesítsük mire is van szükségünk.

Miért fontos ez a lépés és miért nem szabad kihagynunk?

Számos olyan tényező merülhet fel, ami módosítja az előzetesen megadott méreteket, felmerülhetnek olyan igények, amire az ajánlatkérésnél még nem gondoltunk, illetve a beépítés módjával kapcsolatban is merülhetnek fel megoldandó problémák.

Ismered a szolgáltatásainkat?

Műanyag nyílászárók, külső és belső árnyékolástechnikai termékek, szúnyoghálók, beltéri ajtók, szekcionált garázskapuk, tetőablakok, párkányok és könyöklők cseréje és beépítése teljes kivitelezéssel.

Mire is gondolunk pontosan? Például egy utólagos hőszigetelés esetén lehet, hogy a korábban belső falsíkon lévő ablakot praktikusabb a külső falsíkra tervezni, hogy a hőszigetelés elvégzését követően több fény tudjon a helyiségekbe jutni. Vagy a belső könyöklő és párkányok méretét, stílusát is át tudjuk beszélni. Illetve az árnyékolók, szúnyoghálók és egyéb kiegészítők szükségességét is érdemes már ekkor átgondolni, hiszen sok esetben a beépítésük egyszerűbb az ablakcsere kivitelezésénél, sőt egy céggel tudjuk intézni a komplex beépítést.

Mennyiben növeli a költségeket a helyszíni felmérés?

Vannak olyan cégek, ahol a helyszíni felmérés külön költséget jelent, amit megrendelés esetén jóváírnak a végösszegből, de ez nyilván kockázatot is jelent, hiszen, ha nem szimpatikus a helyszíni felmérés után a választott cég, akkor máris feleslegesen növeltük a költségeinket.

Válaszd a ténylegesen díjmentes helyszíni felmérést!

A Te Ablakodnál a helyszíni felmérés szolgáltatási területünkön nem kerül költségbe számodra és ennek rendkívül egyszerű oka van. Ahhoz, hogy a megrendelőink elégedettek legyenek, a szakmai támogatásunkat már a tervezés folyamatában is biztosítjuk, így minimalizálva a későbbi problémákat. 

Nyiss a lehetőségekre!

Ne várj a nyílászárócserével, vásárold meg most ingyen 10 havi ingyen hitelre, rejtett költségek nélkül, THM: 0%!*

Hogyan zajlik a helyszíni felmérés?

Az előzetes árajánlatot követően a megrendelőink visszajelzése után igyekszünk mielőbb biztosítani a helyszíni felmérés időpontját. Előre fixáljuk a napot és az érkezési időt egy órás idősávban, így könnyen tervezhető az érkezésünk és a várható felmérésre szükséges idő. A helyszínre egy szakértő kolléga érkezik majd, aki cégünknél korábban vezető kivitelezőként dolgozott, így a pontos méretek felvétele mellett nagyon sok jó tanáccsal is segít és a teljes folyamatot és igényeket át tudjátok beszélni. Fontos, hogy mindenki számára igyekszünk megtalálni a számára megfelelő megoldásokat, így olyan termékeket és lehetőségeket fogunk ajánlani, ami valóban ideális lehet a számodra, és segíti a terek és fényviszonyok jobb kihasználását. 

Mi történik a helyszíni felmérést követően?

Általában 72 órán belül elkészítjük a végleges ajánlatot és elküldjük elektronikusan megrendelőink részére. Fontos, hogy nem jár semmiféle kötöttséggel a végleges árajánlat sem, azonban ha szimpatikus és szeretnénk megrendelni, érdemes mielőbb megtenni, hogy mielőbb megkezdődhessen a nyílászárók gyártása és a beépítésre se kelljen sokat várnunk.

Kérhetem rögtön a helyszíni felmérést, az előzetes ajánlatkérés nélkül is?

Természetesen, sőt amennyiben a helyszíni felméréssel indítjuk el a folyamatot, akkor az árajánlatunk már a tényleges műszaki tartalommal tud elkészülni, így nem merülhet fel olyan probléma, hogy a felmérés nélkül készült előzetes árajánlat és a felmérés utáni jelentősen eltér, illetve a megrendelő részéről sem szükséges a nyílások hozzávetőleges lemérése, fotózása, szóval összességében jelentős időt tudunk megspórolni.

Mikor érdemes elindítani a folyamatot?

Felújítás esetén az ablakcsere kivitelezése ideális esetben a nagyobb bontási munkálatok után, az építési munkák elején történik meg. A helyszíni felmérést a tervezett kivitelezés előtt minimum 1 hónappal érdemes elvégezni.

Új építés esetén a nyílászárók beépítése a főfalak, a végleges nyílások, a szerelőbeton és a tető megépítése után, de a belső vakolás, és a külső hőszigetelés megkezdése előtt történik meg. Ebben az esetben mielőbb érdemes elindítani a folyamatot, akár a tervek alapján is meg lehet rendelni a nyílászárókat. Ilyenkor falnyílások hiányában nem készül felmérés, hanem a tételek mellett feltüntetésre kerülnek a szükséges, egyébként a terveken szereplő nyílásméretek, így elkerülhető az esetleges későbbi áremelés. Ha a falnyílások kialakítását követően szeretnénk megrendelni a nyílászárókat, akkor érdemes 1,5-2 hónappal a tervezett beépítési időpont előtt elindítani a megrendelést.

Te is nyílászáró beépítésen, vagy ablakcserén gondolkozol?

Bízd profikra a kivitelezést! Vedd fel velünk a kapcsolatot, kérj díjmentes konzultációt és segítünk minden kérdésedben!

Az alábbi űrlapban csak a név, e-mail és a telefonszám megadása és az adatkezelési tájékoztató elfogadása kötelező.

Ajánlatkérés

A gombra kattintás után 72 órán belül munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot!

További cikkeink

Milyen redőny mozgató motort válasszunk?

Milyen redőnymozgató motort válasszunk?

Ma már – főleg új építésű lakóházaknál – nagyon elterjedtek a motoros mozgatású árnyékolók, amik megrendelése előtt azonban nagyon fontos részletesen megbeszélni, hogy mire is

RAL technológia

A légtömör (RAL) beépítés

A homlokzati nyílászárók beépítésének fontos része egy hazánkban még kevésbé ismert és használt technológia, a RAL vagy légtömör beépítés. Miért van rá szükség, és milyen

Házépítésbe vagy felújításba vágtál, és a lehető legjobb nyilászáró megoldást keresed?

Nálunk mindent megtalálsz, amire szükséged van!